top of page
IMG_3755.jpg
IMG_3753_edited.jpg

SÅ BÖRJADE DET...

Handelsträdgården startades 1963 av våra föräldrar Tove och Jürgen tillsammans med vår farbror och hans fru samt vår farmor och farfar. När de flyttade hit fanns endast det röda bostadshuset och några uthus på gården, inga växthus eller andra byggnader. Då odlades till största del grönsaker på friland bl.a. rädisor. I övrigt odlades, Bellis (tusensköna), eterneller och Myosotis (förgätmigej).

De var bland de första i Sverige med att odla isbergssallad, men på den tiden var den idag så kända produkten helt ny vilket gjorde den svårsåld. De var också bland de första i landet med att odla Silverek, det som idag är en av de mest använda växterna på gravar.

Det första växthuset byggdes 1963 och det senaste byggdes 1995. Alla byggnader som finns här idag har byggts upp av familjerna Heeger och växthusytan är ca.3500m². I takt med att växthusen byggdes upp ett efter ett byttes frilandsodlingen ut till växthusodling. Detta gjorde odlingen både effektivare och mer lätthanterlig. Under åren som gått har vi odlat Begonia, som bl.a. såldes till Norge, Ormbunkar, Ficus av olika slag, Primula och mycket, mycket mer…

 

IMG_3754.jpg

SÅ SER DET UT IDAG…

Idag odlas krukväxter och utplanteringsväxter av alla de slag och försäljningen sker både i parti och som hemförsäljning direkt till kund. Vi levererar bl.a. till många av kyrkogårdarna runt om i länet. Anläggningen består av fyra friliggande växthus och två plasthus. I de friliggande husen kan odling ske året runt. Plasthusen står tomma under vintern och börjar användas i mars. Det är i vårt största växthus som vi har vår hemförsäljning. Vi fyller på växter från de andra växthusen så att du som kund själv kan plocka av hela vårt sortiment.

Ett odlingsår på Katrineberg börjar ungefär i januari. Då kommer penséerna och de krukas in. Det här kan vi kalla lite för startskottet inför vårsäsongen. Efter det rullar det på och vi får hem pluggplantor och fröer av olika slag nästan varje vecka. Det ligger mycket planering bakom det hela för att allt ska vara färdigt och blomma vid rätt tidpunkt.

Idag är det vi, Anna Heeger och Laila Heeger, som driver Katrinebergs Handelsträdgård AB. Vi är systrar och tog över familjeföretaget 2007.

IMG_2034.jpg
IMG_1890.jpg
bottom of page